Tobi потрібно це знати
RSS

Народ vs ТІК. Перший концерт «Народного туру»!

admin | 22 березня, 2010 р.

Вже другий рік поспіль вінницький гурт ТІК збирає аншлаг у столичному Палаці Спорту. 16 березня у Києві, за підтримки етно-бренду «Медовуха» відбувся перший концерт «Народного туру» Подільских Оленів.

Кияни першими мали змогу оцінити всю «народну» сутність вінничан, починаючи від «народних» цін на квитки від 20 гривень, і закінчуючи презентацією нових гумових чобіт, в яких «Тверезість і Культура» здолають будь-які повені, бездоріжжя й непогоди 25 українських міст туру.

ТІК, чи не єдині виконавці в Україні, котрі без усіляких почесних нагород і дипломів, сміливо та гордо можуть носити звання НАРОДНИХ. І концерт в Палаці Спорту довів це різнобарв*ям публіки. Кого тут тільки не було: поважні сивочолі дідусі з онуками на руках на танцполі, гарна потужна молодь під сценою, пишні молодички на трибунах і солідні мужчини в дорогих пальто депутатської зовнішності. Понад 8 тисяч глядачів в єдиному пориві шаленіли більше півтора годин, і несамовито кликали кумирів на трьохразовий «біс». Дивуватись і тішитись було чому: нові аранжування улюблених пісень, «доросла» режисура концерту і феєричне світлове шоу від «Зінтеко».

ТІК ніколи не йшов протореними шляхами, і тому кожен концерт гурту – це справжня подія в культурному житті країни. Минулого року це був безпрецедентний антикризовий «Тихий тур» гурту, що без сумніву підняв позитивний настрій в державі, цього року – тіківці взагалі замахнулись на святе – на серце й душу наших громадян.

Віктор Бронюк: «Україна – співоча нація, а Вінниччина взагалі справжня культурна скарбничка. В нас співають – завжди. В нас до цих пір, весілля тривають по тижню, і на кожен день цієї славної події, є свої пісні, свої обряди, свої правила. Коли в нас перший раз запитали, в якому стилі працює гурт, ми чесно відповіли, що граємо типовий вінницький весільний панк-рок. І це чиста правда, а того ж безпрограшна концертна формула: три бистрих і один «медляк».

На Поділлі круто намішано різноманітних культур, дається взнаки і близька Молдова, і традиційна культура Центральної України, й глибокі циганські та єврейські традиції. В результаті вийшла дуже гарна, цікава й оригінальна музика, котру ми всім серцем прагнемо донести до наших шанувальників».

Всю глибину й різноманіття традиційної вінницької музики глядачі змогли оцінити за допомогою посиленого складу гурту. В «Народний тур» ТІК їде с невеличким духовим оркестром, і тепер 12 виконавців на сцені створюють неповторну об*ємну музичну картинку. З повноцінною програмою подільских польок, віватів і фрейликів, з неймовірними поетичними примовками Бронюка, з елегантною танцювальною грацією учасників гурту, ТІК відправляється Україною. Вже починаючи з 4 квітня чекайте Оленів у своєму місті! І пам*ятаєте, що в кожного є унікальний шанс долучитись до «Народного туру» і виступити з ТІКом на одній сцені. Стати учасником просто: необхідно заспівати улюблену пісню гурту, зняти це на відео, та викласти на офіційному сайті гурту tikmusic . com . ua

Гурт ТІК шанобливо вклоняється перед талантом: Режисера-постановника «Народного» концерту – Олекси Роговського та стиліста – Надії Кудрявцевої.

Журнал «Тобі»

В номері: