Tobi потрібно це знати
RSS

Юрко Юрченко: „Їхати закордон вже не модно..”

Ірина Артемчук | 19 листопада, 2009 р.

yrkesh1„…Мені добре там, де я є.
Дякую БОГУ за те, що я є…”
(із пісні „ Змія” гурту „Юркеш”)

Чужа країна – це постійна ностальгія за Батьківщиною, інше все: ментальність, культура, мова, закони, стосунки між людьми. Інша річ, що нас не завжди впускають у світову спільноту, тому багатьом здається, що там краще. Але їхати закордон вже не модно.

Люди приймають рішення змінювати країну через всеукраїнський егоїзм, що закодовано у приказці „Моя хата скраю”. У нас відсутнє поняття „Народ”. Ті ж Німеччина чи Японія програли найбільші в історії війни, а через десять років увесь світ знову їздив на „Мерседесах” і „Тойотах”. А в Україну повертаються, бо „ТАМ смачний борщ”!.

Я бував за кордоном, – втікав сам від себе. Однак в гостях добре, а вдома – краще. Я – не емігрант. Щоб це зрозуміти, мені потрібно було добряче потинятися світом. Але дім всередині кожного з нас.

У нас із дружиною Світланою двоє діток. Вони – УКРАЇНЦІ, хоча могли бути канадійцями, американцями чи „русскімі”. Адже найкраще місце на Землі – тут!

Тарас та Андрій Шевченки народилися в Україні у простих сім’ях, і їх знає весь світ. Не потрібно соромитися своєї Батьківщини. Пишайтеся тим, що Ви громадяни України, і весь світ буде їсти наш борщ, їздити на наших авто та слухати нашу музику. Я в це вірю. Тому я ТУТ!

Журнал «Тобі»

В номері: