Tobi потрібно це знати
RSS

Після майстер-класу шанувальники носили Сашка Положинського на руках

admin | 23 листопада, 2009 р.

В суботу гурт «Тартак» в рамках проекту «Майстер-клас» дав концерт у клубі «Арт 44». На відміну від попередніх учасників проекту, Сашко Положинський не став обмежувати свій виступ рамками, і замість традиційного запрошення когось із «зіркових» колег, запропонував заспівати своїм шанувальникам!

Концерт розпочався з пісень, що ввійдуть до нового альбому «Опір матеріалів», після чого стартував власне «Майстер-клас». Молода співачка з Луцька на ім’я Діна, яка є давньою прихильницею «Тартака», заспівала дуетом з Сашком пісню з майбутнього альбому, і, до речі, цілком можливо, що до студійної версії альбому ввійде саме цей, дуетний, варіант.

Учасники «Тартак-клубу», які виконували наступні чотири пісні «Тартака», чи не вперше в житті піднімались на сцену, а тому їхні виступи були може не надто професійними, проте брак досвіду з лишком окупався натхненним виконанням. Кавери видались душевними та щирими, і, безумовно, підкорили натовп. Сам Сашко спостерігав за виступами «учнів» з-під сцени, а по завершенні, задоволено відзначив: «Ну, що я можу сказати? Не такий вже поганий гурт цей «Тартак»!

Коли ж настала черга старих, всіма знаних пісень, зал остаточно розійшовся – божеволів та шаленів. Завершився концерт традиційним для «Тартака» стейдж-дайвінгом, чверть останньої пісні натовп носив Положинського на руках по всьому клубу. Не дивно, що в кінці концерту організатори вручили гурту почесний диплом проекту «Майстер-Клас», копія якого встановлена в клубі 44 на Стіні Слави Рок-н-ролу.

Сашко Положинський: «В цьому «Майстер-класі» найважливішим було те, що у людей була можливість не просто відвідати концерт, а й взяти у ньому безпосередню участь, заспівавши разом з улюбленим гуртом на одній сцені. Вони мене дуже потішили. Але зрештою все це робилось не для мене, а для наших шанувальників, а я в цей час стрибав під сценою».

Крім цього, несподіванкою для Сашка стала задумка організаторів: протягом виступу люди з залу передавали на сцену записки із запитаннями. Серед них були питання як особистого характеру, так і стосовно творчих планів музикантів. Сашко не дав відповідь лише на питання, що стосувалось його сольного проекту «СП» – з етичних міркувань по відношенню до музикантів «Тартака». Він чітко розмежовує свою участь у «Тартаку» та у сольному проекті, і хоча перший є для нього пріоритетним, про «СП» йому, тим не менше, було що розказати.

На дебютну пісню «Виберіть мене!» з’явився кліп – відеонарізка за участю українських політиків. На думку Положинського, це кумедне відео, яке надало пісні додаткової, неочікуваної навіть для нього самого інтерпретації. Переглянути відео можна за посиланням:

http://www.youtube.com/watch?v=0lN3OaDQiSo


Журнал «Тобі»

В номері: