Tobi потрібно це знати
RSS

Поцілунок сонця для особливих

Катерина Вергун | 30 березня, 2016 р.

vesnjanku«І хто сказав, що веснянки – це красиво?», – неодноразово ти задаєш собі це запитання й заздрісно поглядаєш на личка подруг. А стверджують факт стосовно краси руденьких крапочок на дівочих носиках, між іншим, чоловіки! Дослідження показали, що 75 відсотків представників сильної статі вважають дівчат із веснянками просто чарівними! Та й сьогодні в моді природна краса. До речі, якщо пильніше придивитися до своїх «безвеснянкуватих» колежанок, то, хто зна, можливо, в їхніх очах можна помітити легку заздрість до тебе, адже вони такою незвичною красою не наділені!

Від природи не втечеш

Веснянки – це розсипані на шкірі невеличкі плямки, в яких більше природного пігменту меланіну. Вони добре помітні у людей із дуже світлою шкірою через сильний кольоровий контраст. Мабуть, з особистих спостережень ти знаєш, що після довгого перебування на сонці їх кількість збільшується і вони стають помітнішими. Це трапляється тому, що, внаслідок впливу сонячних променів, ділянки шкіри, в яких більше меланіну, засмагають (темнішають) набагато швидше.
Загалом, наявність на шкірі ластовиння передається генетично. Тому, якщо у людини веснянок немає з дитинства, то в дорослому віці вже марно шукати їх на обличчі. На щастя, для затятих шанувальниць ластовиння в продажу є чимало засобів для його штучного створення. Наприклад, ті ж косметичні олівці. Але якщо хочеться отримати триваліший результат, то можна звернутися в тату-салон. Штучні веснянки триматимуться до п’яти років, але тоді сонце для них – вже річ заборонена. Секрет полягає в тому, що чим довше вони тішитимуться його промінчикам, тим швидше зблякнуть.
А тим часом, для тебе та більшості натуральних блондинок і рудоволосих сонячні дні – серйозна підстава перейматися появою на обличчі небажаних плямок. На жаль, наразі у дівчат мода на веснянки популярністю не користується. Тому на допомогу приходять перевірені досвідом поколінь бабусині методи і пропозиції глянцевих журналів, які обіцяють знищити ластовиння.
Але якщо ти запрагнеш радикальних змін зовнішності щодо позбавлення від веснянок, добре подумай про наслідки. Так, у косметологічних центрах для такої процедури пропонують лазерне шліфування або хімічний пілінг обличчя. Однак май на увазі, що ці методи частіше застосовуються для зрілої шкіри, для позбавлення її від дрібних зморшок і загального омолодження. Та веснянки, як правило, особливо яскраві до тридцятирічного віку, а цей період жіноча шкіра ще не готова до таких агресивних дій. Тому чи варто піддавати ризику своє і так красиве молоде обличчя, тим більше, що результат не буде тривалим: веснянки можуть знову повернутися весною.
Інший метод для виведення небажаних плямок – це використання дорогих кремів, до складу яких входять фруктова, гліколева та молочна кислоти. Альтернативним варіантом можуть стати й народні засоби. Звичайно, миттєвого результату очікувати не варто, але спробувати можна. А ще краще – носи капелюшок навесні та захищай шкіру спеціальними кремами від засмаги. Та й зрештою, веснянок після тридцяти і справді поменшає, а тому наразі користуйся моментом і будь незрівнянною!

“Зіркові” веснянки

Одна з найвідоміших рудоволосих голлівудських акторок, володарка «Оскару» Ніколь Кідман, розпочинаючи свою кар’єру, була дуже веснянкуватою. І тоді для її зовнішності це був й справді великий «плюс», що підкреслював індивідуальність. Але сьогодні актриса пишається своїм бездоганним порцеляновим обличчям, а тому навіть влітку не підставляє його сонячним промінчикам.
Джиліан Андерсен, відома за серіалом «Цілком таємно» як Скаллі, пригадує, що одного разу в справах побувала в Лос-Анджелесі, а потім повернулася на зйомки на північ США. «Уявити важко, скільки довелося тоді накласти гриму, аби приховати мої веснянки. Вони вилізли за один день! Агент ФБР із веснянками – це смішно!», - посміхається актриса.
Натуральні блондинки теж потерпають від сонця. Так, Уму Турман ми ніколи не бачили в кіно засмаглою, однак вона не відмовляє собі у задоволенні поніжитися під сонечком. «Я люблю засмагати голою, - зізнається акторка. – Але завжди маю при собі пляшечку із сонцезахисним кремом».
Памела Андерсон не полюбляє соляріїв і кремів для автозасмаги, та й на зйомках (зокрема, у серіалі «Рятувальники Малібу») їй доводилося постійно перебувати на сонці. «Ми могли знімати в найспекотніші години», - згадує вона. – «Кілька разів я забувала змастити шкіру кремом. Тому в мене був навіть спеціальний гример, який слідкував за тим, щоб я завжди використовувала креми».
А актриса та співачка Ліндсей Лохан поцілунків сонця на своїй шкірі не приховує. Веснянки вкривають усе її тіло, і вона цим пишається. Чого й тобі бажаємо, неповторній веснянкуватій юнці!

Журнал «Тобі»

В номері: