Tobi потрібно це знати
RSS

КОХАННЯ – це вам не просто так…

admin | 31 травня, 2012 р.

kohannia

Бешкетник Амур, пролітаючи неподалік, нарешті влучив у тебе стрілою, і кохання з’явилося, як грім з ясного неба. Все стало інакшим: життя набуло сенсу, світ засяяв яскравими фарбами, а головне – поруч ВІН, єдиний і неповторний, найкрасивіший, і найрозумніший, найдотепніший, найромантичніший і найніжніший…Чи, можливо, і вже не такий і розумний? Більше не видається схожим на улюбленого кіноактора, та й романтика раптом зникла…Щось змінилося? Ти не впевнена…Не розумієш… Не погоджуєшся! Давай спробуємо продертися крізь хащі нерозуміння, невпевненості та незгоди.

Урізноманітнюй стосунки!

Ти любиш свого хлопця, це факт. Але, напевно, вже стикнулася з проблемами, без яких, на жаль, неможливі стосунки між закоханими. З вами щось трапилося: ти вже без колишнього ентузіазму біжиш до нього на побачення, не хочеш бачити його в будь-який час доби, а він дедалі частіше поглядає на інших дівчат, шукає приводу побути з друзями, замість того, щоб зустрітися з тобою, не дарує квітів та улюбленого шоколаду, не дивиться в очі з вже звичним для тебе захопленням. Ваші розмови одноманітні, а поведінка – прогнозована. Ви навзаєм починаєте влаштовувати „вибухові” ситуації, щоб закінчувати їх таким приємним примиренням, додавши стосункам адреналіну. Тебе дедалі частіше турбують одвічні запитання – „чому” та „що робити”? Чоловіки і жінки дуже різні, як ти вже, звісно, неодноразово помічала. Тобі б хотілося, щоб він бажав і відчував те саме, що й ти, та чомусь не вдається. А коханий, в свою чергу, щиро дивується і не розуміє, в чому справа, доводячи тебе до сказу.

Врешті, одне розчарування змінюється іншим, заводячи стосунки у глухий кут. Якщо зазирнути за рожеві лаштунки романтики, виявляється, що будь-які взаємини – це права та обов’язки сторін. І щоб зберегти їх, обом партнерам потрібно це враховувати й виконувати. Відповідно, якщо інтереси якоїсь із сторін не задоволені, проблеми рано чи пізно виникнуть. Злети і падіння у взаєминах природні, але в твоїх інтересах зменшити кількість ударів від таких падінь і спробувати уникнути неминучих наслідків. Часто буває, що період відчуження – явище тимчасове, і ситуація вимагає лише трохи терпіння, розсудливості та вміння пробачати.

Ваші інтереси і вподобання останнім часом не збігаються? З багатьма трапляється. Перш за все, ти повинна навчитися сприймати зміни, що стаються як у самій тобі, так і в партнерові. Адже ви обоє набуваєте життєвого досвіду, нових знань, вражень, тому важливо, щоб цей процес проходив одночасно, інакше між вами виникатимуть інтелектуальні, культурологічні та інші розбіжності.

Напевно, у нього є свої захоплення.  Або ж ти прагнеш захопити його тим, що приваблює тебе. Це правильне рішення. Самовдосконалюйся, цікався його пріоритетами і розповідай про свої. Ви             повинні бути „на одній хвилі”, ділитися враженнями та новими вподобаннями. Врешті, хто ж, як не він, повинен знати про твоє непереборне бажання підкорити сцену, здобути Нобелівську премію чи             заснувати партію борців за права туристів. Тільки без фанатизму: не будь аж надто нав’язливою, твої безперервні розпитування та балаканина можуть набриднути вам обом. Ти можеш розділити із ним його хобі: піти разом у боулінг, клуб автолюбителів, на футбол, риболовлю, рок-концерт чи збори анархістів (навіть якщо ти і не є палкою прихильницею цього). Але не перетворюй на традицію постійно відмовлятися від своїх бажань лише задля того, щоб владнати проблему і поліпшити стосунки зі своїм партнером.

Вам вдвох просто нудно? Буденність і звична атмосфера ставали на шляху у багатьох закоханих. Стосунки, як примхливі квіти, потрібно постійно підживлювати свіжими враженнями і відчуттями, і чим більше, тим краще! Тому будь винахідливою та дивуй його постійно. Що особливого було в день вашого знайомства? Спробуй усе детально згадати і відтвори, скажімо, на ен-ний місяць чи річницю вашого „зустрічання”.

Започаткуйте декілька притаманних лише вам традицій – від приготування кави суботнього ранку за особливим рецептом до виконання колискової один одному по телефону. Це може бути традиція            влаштовувати розіграші для спільних друзів в неділю о шостій ранку чи ласувати морозивом опівночі біля пам’ятника вашому улюбленому поету з цитуванням його віршів, причому, щоразу інших. Трохи гумору у стосунках ніколи не завадить! Тримай коханого в постійному емоційному збудженні і не дозволяй, щоб він почав  нудьгувати.

Тобі бракує різноманітності? Можливо,  йому теж! Влаштуйте Ваш день. Підіть разом у місце, де ще ніколи не були. Будьте креативними! Вирушіть на нічну прогулянку містом, потанцюйте на даху будинку під романтичну музику (бажано ввечері, щоб не привертати уваги працівників МНС). А ще можете попросити художника, щоб намалював ваш спільний портрет. Хочеться ще чогось? Поїдьте разом кудись на вихідні – замки, печери, заповідники, старовинні міста, озера, гори… Головне – зміна вражень та нові емоції. Спільні поїздки здатні зблизити навіть тих людей, які відчувають неприязнь одне до одного, то що вже говорити про закоханих! Тому сміливо гортай сторінки путівників, і вперед за пригодами!

Коханий забагато тебе контролює? Страшенно ревнивий? Існує висока ймовірність того, що він так само сильно тебе любить. Хоча рано чи пізно така ситуація не викликатиме у тебе нічого, окрім роздратування. Не дозволяй хлопцеві повністю керувати тобою. Роби те, що вважаєш за потрібне, і нагадуй своєму Отелло, що довіра і рівноправність – основа здорових стосунків.

Ти себе любиш? Він себе, швидше за все, теж. От вам і чудова передумова для того, щоб влаштувати оригінальну фотосесію. Отож, сфотографуйтесь у найрізноманітніших місцях. Пізніше ви з радістю будете розглядати такий фотоальбом. Відкривши об’єктив фотоапарата на світанку і закривши після опівночі, ви отримаєте незабутні враження, а окрім того, можливо, вдасться роздивитися один в одному те, чого досі не помічали.

Можливо, він надто добре тебе знає. Чи ти його. Але навіть якщо ви досі говорили цілісінькими днями і ночами, завжди є місце для інтриги. Не варто дублювати вже зіграний сценарій ваших стосунків, повторювати те, що вже говорила, чи влаштовувати те, що вже колись було, сподіваючись на ефективність перевірених методів. Твоя нерозгаданість – запорука його зацікавлення. Тому не треба виливати йому душу, як на сповіді, детально описувати свого колишнього хлопця чи всоте розповідати про свої звички та бажання.

Вам і далі сумно? Організуй свято – це ж просто! В колі найближчих друзів або лише для вас двох, враховуючи при цьому улюблені страви, музику, кольори. Твій хлопець буде приємно вражений. Отож, розважтеся і забудьте про всі проблеми хоча б на один вечір. Але свято має бути доречним і вчасним. Вигадуючи хитромудру програму, бери до уваги стан і можливості коханого. Якщо він втомлений або дуже зайнятий, твій маскарад і різнокольорові кульки навряд чи будуть доречними.

Як кажуть, що забагато, то не здорово. Може, це про вас? Не зациклюйтеся одне на одному, вам обом потрібно мати трохи свободи. Погодься, що навіть найулюбленіша страва може остогиднути після щоденного вживання!

Тобі не подобається щось у його зовнішньому вигляді, поведінці чи стилі одягу? А ти не думала про те, що він бачить себе саме таким і не інакшим? Критика не завжди є рішенням проблеми, це може дуже образити твого партнера і ще більше ускладнити ваші стосунки. Як то кажуть, не можеш змінити ситуацію – зміни ставлення до неї. Якщо тебе щось дуже дратує, делікатно натякни на це коханому і спробуйте знайти компроміс.

Можливо, ти проводиш забагато часу в минулому? Згадуєш про щось? За чимось шкодуєш? Не можеш забути період, коли у вас все лише починалося, було яскравим і непередбачуваним? Заспокойся, такого все одно більше не буде. Краще, якщо ти діятимеш „тут і тепер”. Через екскурси в історію можна не помітити щось важливе із того, що відбувається з вами зараз.

Відчуваєш, що стосунки зайшли у глухий кут? Може, настав час просто поговорити: у розмові народжується істина. Відкрийся першою і знатимеш, хто перед тобою. Відверта бесіда допоможе з’ясувати непорозуміння, викрити приховані образи та помилки. Не варто боятися таких обговорень, адже близькість, як відомо, неможлива без чесності. Згадай і перерахуй все, що хвилює тебе, дай змогу висловитися йому. Можливо, саме у вашому випадку потрібна перерва у стосунках: відпочиньте один від одного певний час, не спілкуючись навіть через SMS-повщомлення. Ніхто не обіцяє, що таке кризу переживати легко, але є надія, що дуже скоро вам знову захочеться бути разом, з’явиться безліч нових тем для розмов, а колишні проблеми здаватимуться безглуздими. Чи, можливо, ваші взаємини ґрунтуються лише на сексі, а ви обоє автоматично вважаєте це коханням? Така ситуація може дуже скоро змінитися і, швидше за все, не на вашу користь.

Стосунки – це справа двох, і дбати про те, щоб вони залишалися гармонійними, повинні ви разом. Резерви активності лише з твого боку не дадуть очікуваного результату, й, зрозуміло, що рано чи пізно вони вичерпаються. Не втрачай власної гідності і врахуй, що партнер також не повинен її втрачати через твою поведінку чи вимоги. Якщо контакту немає зараз, то він може не з’явитися і в майбутньому. Ти відчуваєш, що ваші взаємини стали обтяжливими? Спостереження допоможуть тобі зрозуміти потрібність для тебе таких стосунків. Звичайно, бути сліпою, глухою і німою можна. Але недовго. Шануй себе, „відривайся”, люби, але пам’ятай, що у взаєминах двох людей зусилля повинні бути спільними і межувати зі здоровим глуздом.

Твоє розчарування дуже сильне? Ти розумієш, що між вами залишилася не любов, а лише звичка любити? Ви часто сваритеся? Тут одне з двох, або ви є яскравою ілюстрацією твердження „закохані сваряться – лише тішаться”, або ж ви занадто різні і не підходите один одному. Можливо, це просто „не твоя” людина, тому немає сенсу продовжувати стосунки і варто вам обом шукати зовсім інших партнерів.

Звісно, універсальних порад не існує, адже кожна пара – це окремий мікросвіт, і лише ви вдвох зможете зрозуміти, що складається не так і як це владнати. Будь-які проблеми можна вирішити, прислухаючись до свого серця та інтуїції. Все залежить тільки від кожного з вас. Головне – не лінуватися імпровізувати та бути собою. Успіхів!


Журнал «Тобі»

В номері: