Tobi потрібно це знати
RSS

Макіяж – справа політичної ваги

admin | 12 листопада, 2009 р.

Для того, щоб мати гарний вигляд, тобі потрібно набагато менше декоративної косметики, ніж здається. Насправді, секрет привабливої зовнішності у твої роки криється зовсім в іншому. По-перше, доки ти молода – ти красива від природи! То ж, цінуй цей дар, а не зловживай ним. По-друге, навіть та, не надміру велика кількість засобів, які ти застосовуватимеш, повинна відповідати сучасним вимогам щодо якості. І нарешті, третя складова секрету – потрібно навчитися виправдано та правильно користуватися всім вмістом твоєї косметички. Саме тому сьогодні ми відверто поговоримо про те, що тобі потрібно знати – про аксіоми макіяжу.

Найперше і основне правило

На сторінках журналів чи в телевізійних показах мод ти досить часто звертаєш увагу, що обличчя моделей розмальовані яскраво, виразно – блискітки ламаною лінією від чола до підборіддя, товстезні чорні “стрілки” попід очима, а то взагалі щось на кшталт бойового розфарбування Чинганчука, який вийшов на стежку війни. Такий макіяж – це мистецтво, витвір уяви професійного візажиста. Проте якщо ти намалюєшся таким чином, ідучи на пари, швидше за усе, тебе не зрозуміють. Отож, давай запам’ятаємо найперше й основне правило макіяжу на щодень – він повинен бути природним і навіть непомітним, підкреслювати твої принади і приховувати недоліки. Але не більше!

Абетка макіяжу

Тіні, туш та олівець для повік. Задумайся, яким чином здебільшого відбувається найперший твій контакт із людьми. Звісно, це спілкування очима. Ось чому так важливо, щоб твої очі були промовистими і виразними. Для цього звернися за допомогою до тіней, туші та олівця для повік. Найперше, потрібно навчитися проводити охайну тоненьку лінію за допомогою олівця чи підводки. За усіма правилами, вести її треба від внутрішнього куточка ока до зовнішнього. Лінія повинна повторювати природний контур твоїх очей, краще наводити її безпосередньо біля основи вій. Посередині повіки лінія може бути трішечки грубшою. Гарний ефект ти зможеш отримати, якщо розтушуєш лінію, виконану за допомогою олівця, аплікатором. Тіні рекомендується наносити рівним шаром, інакше макіяж буде мати грубий, безглуздий вигляд. Перед цією маніпуляцією варто трошки припудрити повіки – на сухій, знежиреній шкірі засоби декоративної косметики “тримаються” значно довше. І тільки після цього ти можеш покрити вії тушшю, причому краще це зробити два рази. Після першого нанесення дай туші висохнути (на це вистачить максимум дві хвилини), а потім пройдися щіточкою ще раз. Вії треба фарбувати від коренів до кінчиків, спочатку із зовнішнього краю, а потім – із внутрішнього. І ще одна порада – ексклюзивно для тебе. Сьогодні досить модною вважається туш різних кольорів. Якщо це тобі пасує – звичайно ж, користуйся. Питання в іншому: що робити, коли кольорова туш не підходить, а так хочеться нею скористатися? Вихід є: ти можеш зробити вії традиційно чорними, а лише кінчики покрити іншим кольором. Так твій вигляд буде привабливим і скромним водночас.

Помада. Якщо ти губи нафарбуєш бездоганно, це, як ніщо інше, додасть привабливості й шарму. Проте потрібно знати одну аксіому – вибираючи колір помади, в жодному разі не можна орієнтуватися на моду. Якщо ти світлошкіра, тобі пасуватимуть фіолетові, рожеві, червонуваті з натяком жовтого відтінки. Коли твоя шкіра кольору оливи – обери червоно-коричневу помаду з мідним полиском. Якщо ж ти від природи смуглява, візьми оранжеву помаду! Крім того, неповторного результату можна досягти, якщо змішати два різних відтінки губної помади. Хоча саме тобі хочеться порекомендувати наступне – доки ти юна та приваблива, спробуй користуватися безколірною перламутровою помадою. Вона додасть губам звабливого блиску і… більше нічого!

Рум’яна. Звичайно, якщо форма твого личка ідеальна, а шкіра не надміру бліда – до рум’ян тобі звертатися не варто взагалі. Адже за їх допомогою цілеспрямовано освіжають колір обличчя, вигідно відтіняють його форму. Та коли ти вважаєш, що без використання рум’ян не обійтися, прислухайся до наступних рекомендацій. Купуючи цей косметичний засіб, перш за все, зверни увагу на свій природний колір обличчя. Якщо ти – блондинка, тобі пасуватимуть прохолодні відтінки, приміром, пурпурово-рожевий та рожевий. А от смуглявим варто зупинити свій вибір на більш темних тонах – коралових, мідних. Перед тим, як наносити рум’яна, пропонуємо тобі провести наступний експеримент: подивися на своє обличчя за яскравого денного світла, – ти повинна помітити більш бліді та більш рожеві ділянки шкіри. Так от, додатково підкреслити рум’янами потрібно саме рожеві місця. Цей простий спосіб дозволить досягти природності макіяжу.

Пудра. Якщо раніше пудру виготовляли з рисового борошна, яке мало здатність розбухати та закупорювати пори шкіри, то, звичайно ж, сьогодні косметологія вже пішла далі – тепер складники пудри на порядок вищі, вони навіть містять певну кількість поживних для шкіри масел. Проте зловживати пудрою у твоєму віці ми все ж не радимо. Краще користуватися нею лише за необхідності. Для цього придбай собі товсту щіточку, адже пуховички, хоч і виглядають дуже звабливо, не дозволяють набрати необхідну кількість пудри та рівномірно нанести її на обличчя. Колір пудри підбирай відповідно до природного тону обличчя: пудра може бути трішечки світлішою, але в жодному разі не темнішою від обличчя. До речі, якщо ти користуєшся цим косметичним засобом з тієї причини, що в тебе проблемна шкіра, то краще придбати антисептичну пудру – вона містить антибактеріальні та протизапальні складові. Наносити таку пудру треба щоразу новим ватним тампоном.

Гра у макіяж під сонцем

У теплу та яскраву пору року тобі не обов’язково витрачати час на вичерпний макіяж за принципом “від і до”. Спека так чи інакше змусить відмовитися від певних косметичних засобів, оскільки за таких умов тіні скочуються, помада розтікається, завдаючи масу дискомфорту… Краще, якщо твій літній макіяж буде фрагментарним. Спробуй у цей час вирізнитися серед натовпу цікавим акцентом на певній деталі, щоб компенсувати відсутність макіяжу. Банально, але це може бути неординарно використана підводка або яскраві блискітки на губах… Хоч загалом, літо – це полігон для “фішок”, або, якщо говорити літературною мовою, час для творчих знахідок. Ці “знахідки” не обов’язково повинні розташовуватися на обличчі, влітку макіяж поширюється на всі відкриті частини тіла. Наприклад, нові можливості пропонують стрази. Їх можна приклеїти на мочки вух замість сережок. Цікавими елементами літнього макіяжу є прикрашене волосся – припасована блискітка у колір одягу або обмотане бісером (намистинками) пасмо. Отож, можливостей для вдосконалення та вироблення власного стилю в тебе безліч. Потрібно просто не полінуватися та провести кількагодинне тренування перед дзеркалом – захоплені погляди юнаків цього вартують!

Журнал «Тобі»

В номері: