Tobi потрібно це знати
RSS

Вєра Брежнєва “Краса – це внутрішнє світло, яке випромінює людина”

Катерина Вергун | 20 травня, 2010 р.

bregneva2Дивлячись на прекрасну, вишукану й ніжну білявку Вєру Брежнєву, важко собі уявити, що в дитинстві вона вважала себе «гидким каченям». Співачка, телеведуча й акторка нещодавно примірила на себе ще одне амплуа – роль члена журі у шоу «Суперзірка». Як тільки у неї вистачає часу і на сім’ю, і на роботу, і ще й на те, щоб завжди гарно виглядати? Сьогодні Вєра Брежнєва розкриває тобі маленькі жіночі таємниці.

Як доля привела Вас у шоу-бізнес?

Просто вона дала мені шанс. Я навчалася на третьому курсі Дніпропетровського державного транспорту і дізналася від знайомих, що Альона Вінницька залишає «ВІА Гру». Навіть оголосили кастинг на нову солістку. Отож, вирішила спробувати власні сили й подалася до Києва. Страшенно хвилювалася на прослуховуванні, але дуже хотіла бути найкращою. Підготувала кілька відомих пісень, та всі вони вилетіли з голови. Пригадувались тільки із репертуару гурту. Але зрозуміла, що цим журі вразити важко, оскільки кілька дівчат якраз переді мною виконували композиції «ВІА Гри». Єдине, що згадала, це пісня, яку під гітару співали у піонерському таборі. Її, мабуть, знали тільки троє людей! Ця пісня й стала для мене щасливою. Найцікавіше, коли їхала з Дніпропетровська до Києва, у мене не було жодних сумнівів щодо того, чи правильно роблю. Я просто тоді ще не знала, чим закінчиться ця історія, але була впевнена, що так і має бути.

Вашу історію можна назвати історією

Попелюшки?

Не зовсім. Попелюшка зустріла принца, який змінив її життя. А я – продюсерів. І сама все змінила у житті.

А ким Ви мріяли стати в дитинстві?

У мене не було конкретної мрії. Просто дуже хотіла виїхати з рідного Дніпродзержинська і жити нормально. Гадаю, що коли б я мріяла, то обрала би зовсім іншу професію і не стала артисткою Вєрою Брежнєвою.

Брежнєва – це не справжнє Ваше прізвище…

Ні, це псевдонім, який придумали продюсери. Моє справжнє прізвище – Галушка.

Ви співачка, телеведуча, актриса… Яке амплуа приміряєте наступного разу?

Уже примірила – члена журі у шоу «Суперзірка» (посміхається). Дуже подобається, хоч і відчуваю величезну відповідальність.

Майже напередодні пологів Ви завершили зйомки у продовженні фільму «Кохання у великому місті». А після народження дитини одразу ж взялися за шоу «Суперзірка». Чи не виникало у Вас побоювань так рано повертатися до роботи?

Мені частенько кажуть, що встановила своєрідний рекорд. Але я зовсім не прагнула бути рекордсменкою, просто дуже люблю свою роботу. На щастя, мої рідні це розуміють. Я – людина, яка інакше жити не може. Мабуть, я створена для того, щоб успішно поєднувати роль мами і професіонала у своїй справі. Намагаюся так розподілити власні сили, щоб не втомлюватися, встигати і вдома побути, увагу діткам приділити, і повноцінно виконувати професійні обов’язки. Найголовніше – спати не менше восьми годин на день. Коли я висипаюся, то відпочиваю душею і тілом, та й організм наповнюється силою.

Ваша кар’єра розпочалася з кастингу. Ви прекрасно розумієте, які почуття у героїв програми «Суперзірка»?

Звичайно. Розумію їх страх і хвилювання. Розумію, як втомлює очікування, поки оголосять рішення – підходиш ти чи ні. Тому говорити «ні» на кастингах – це для мене найскладніші моменти! Намагалася об’єктивно оцінювати конкурсантів і дивилася на них очима звичайного глядача. От уявлю: сиджу вдома перед телевізором і бачу цю людину. Чи цікаво її слухати? Дивитися на неї? Адже нам доведеться в подальшому працювати з конкурсантами, тому на кастингу важливо зрозуміти, наскільки вони гнучкі для шоу-бізнесу, наскільки готові виконувати поставлені завдання.

Які враження від кастингів?

Тішить, що є люди, які вирізняються з-поміж інших і своєю поведінкою, і ставленням до мистецтва, і своїм бажанням творити. До нас приходили різні конкурсанти, – скажемо так, нормальні і не дуже. Були, звичайно, такі, які просто вражали талантами. Деякі неадекватно оцінювали власні здібності, їм ввічливо відмовляли, а вони й далі сперечалися. Часом навіть дуже агресивно… Але ми чесно вислуховували кожного й робили вибір. Знаєте, найбільше дивувало те, що чим менше талановита людина, тим більше в неї амбіцій. І навпаки, – чим талановитіші, тим адекватніше вони сприймали відмови, запитували, над чим попрацювати, просили поради. Знаходились і такі, хто погрожував. Іноді лунали фрази на зразок: «Ви мене не берете, тому що я краще за вас співаю!» Але ж ми у журі не для того, щоб із собою порівнювати. Ми обираємо ту людину, за яку нам потім не буде соромно. І в цьому сенсі я – просто голос народу.

Життя зірки шоу-бізнесу – це постійні гастролі. Хто Вам допомагає з дітьми?

Няня і моя мама. І, звичайно, старша донечка Соня. Вона дуже радіє, що у неї тепер є сестричка. Коли я ще тільки була вагітною, Соня часто повторювала: «Матусю, я тобі допомагатиму». Зараз співає малечі пісеньки. Пеленати не даємо, адже Сара уже важить п’ять кілограмів, а Сонечка – 28. Але вона хороша помічниця, коли потрібно щось принести, подати, наприклад, підгузники, серветки. Сонечка чекає, коли менша сестричка підросте, щоб можна було з нею гратися, гуляти, зав’язувати бантики. А наразі вигадала собі забавку: бере ляльку, просить у мене підгузники, одяг, який на Сару вже маленький, годує свою «дитинку» з пляшечки. А я жартую: «О, я вже така молода бабуся!»

Як із сім’єю любите проводити вільний час: чи є якісь улюблені спільні заняття, традиції?

Найчастіше – перед телевізором. Будні усіх так виснажують, що на вихідних ми цілковито релаксуємо. Часом любимо всією сім’єю відвідувати кінотеатр. Для мене головне – відпочити душею та тілом. Намагаюся як мінімум двічі на рік робити перерви в роботі – влітку і на новорічні свята. Їдемо на якийсь курорт, де можна просто полежати, покупатися, позасмагати, поніжитися під сонечком і нічого більше не робити!

bregneva3

Вже через тиждень після народження другої дитини Ви повернулися на сцену, вразивши усіх ідеальними формами. Як вдалося не набрати зайвих кілограмів під час вагітності?

По-перше, у мене хороша генетика. Моя мати народила чотирьох дітей і досі зберігає прекрасні форми. По-друге, я вже більше шести років займаюся спортом. А по-третє, – елементарно намагалася не переїдати під час вагітності. Банальне «їм за двох» – це не для мене. Хоча знаю, що це таке – сильне відчуття голоду. До речі, відкрию маленьку таємницю: під час вагітності я все таки набрала кілька зайвих кіло. Хоча зважаючи на те, що їсти хотілося постійно, могло б бути і більше! Але я не забувала про те, що артистка. Хотіла із задоволенням споглядати на себе в дзеркалі (це, як мінімум, важливо для роботи). Хотіла подобатися коханому чоловікові. Гадаю, коли діти виростуть, то скажуть: «Мамо, ти молодчинка! Ти була дуже гарною і під час вагітності, і після пологів». Не скажу, що під час вагітності я сиділа на якійсь спеціальній дієті, просто збалансовано харчувалася, без надміру. До семи місяців займалася пілатесом. І зараз уже відновила тренування.

А як звичайно утримуєте вагу в нормі? Це фізичні навантаження, дієти? Поділіться секретом.

Намагаюся поменше їсти і обмежую себе у надміру калорійній та жирній їжі. Обов’язково – овочі й фрукти. Обов’язково – м’ясо та риба. На сніданок – вівсяна каша, але аж ніяк не м’ясо й смажена картопля. Обід – повноцінний, вечеря – легка. Після восьмої вечора взагалі не їм: раніше не вдається, – у мене досить пізно закінчується робочий день, лягаю спати близько опівночі. Тому якщо поїм о вісімнадцятій, то о двадцять четвертій знову зголоднію і не зможу заснути. Вважаю, що вечеряти варто десь за години чотири до сну. У мене так і виходить. А на тортики мене ніколи не «тягнуло». Спиртним не зловживаю. Хіба що келих вина можу зрідка собі дозволити. Ну, і звичайно спорт.

Що для Вас краса?

Краса – це, насамперед, внутрішнє світло, яке випромінює людина. І не обов’язково при цьому бути привабливим зовні.

А якщо вранці Ви прокинулися і побачили в дзеркалі сірі кола під очима, чи є у Вас експрес-метод, як за годину виглядати королевою?

Найкращий експрес-метод – протерти обличчя кубиками льоду. Лід може бути як із чистої води, так і з відвару ромашки. І зробити будь-яку маску. Добре, що сьогодні є безліч засобів для різних типів шкіри, які швидко надають обличчю свіжості й приховують усе зайве.

Хто автор образу тендітної блакитноокої білявки? Адже Ви часто повторюєте в інтерв’ю, що в дитинстві були «гидким каченям»…

Мабуть, багато підлітків почувають себе у перехідному віці «гидким каченям». У цей період рідко хто буває красивим. Я була сутулою, худою та ще й носила окуляри. Не можу сказати, що я собі не подобалась. Але прийшов час, і після народження Соні матінка-Природа сама все розставила на свої місця. Моя фігура стала жіночною, а я – спокійнішою. Комплекси залишились у минулому, відтак, навчилася любити себе.

У Вас розкішне волосся. Як доглядаєте за ним? Чи не виникає проблем під час поїздок, гастролей?

У Києві є прекрасний спеціаліст-реабілітолог, який займається моїм волоссям. Її звати Тетяна Кулебякіна. Відвідую її регулярно, тому від зйомок і гастролей моє волосся не потерпає.

Чи не боїтесь з’явитися на вулиці без макіяжу?

Абсолютно. Більш того, поза роботою я увесь час ходжу без макіяжу.

Що для Вас означає бути жінкою?

Бути жінкою – це дарувати любов, красу й тепло. І робити щасливим чоловіка, який поруч.

А погані звички у Вас є?

Якщо маєте на увазі алкоголь, то ні (посміхається). Я ніколи не курила, не приймала наркотики. Келих хорошого вина у гарній компанії, звичайно, випити можу, але без надміру.

Як вдається долати стрес?

Моя сім’я, восьмигодинний сон і відпочинок – ось найкращі засоби у боротьбі зі стресом.

Ви вважаєте себе щасливою людиною?

Абсолютно!

Про що мрієте?

Щоб мої діти були здоровими. Щоб я не втратила внутрішньої гармонії. Щоб була цікава робота. Якщо з часом у мене з’являться ще діти – буду ще щасливішою!

Журнал «Тобі»

В номері: