Tobi потрібно це знати
RSS

НеПопсовий Олег Собчук

Ірина Артемчук | 7 листопада, 2009 р.

article_sobchukВін мешкає на планеті С.К.А.Й. Любить гортензії, свій велосипед, Карпати, спагеті з тунцем, почуватися незалежним, спілуватися з розумними дівчатами. Він співає незвичайні пісні про любов, повагу, дружбу. І сумує за родиною. Він здатен на більше, може дати те, що треба, і розуміє, що в кожного має бути best drug. Посмішка романтичного хлопця з планети С.К.А.Й. загадкова й іронічна, а проникливий погляд дарує світло і тепло.

Як починалася ваша музична кар’єра? Як батьки ставляться до того, що ви в своєму житті обрали МУЗИКУ?

Розпочиналося, напевно, як у всіх, – як звичайне захоплення. Батьки ставилися до цього досить несерйозно, критикували. Але зараз вони раді за мене, оскільки бачать, що це таки серйозна робота. Хоча я завжди чомусь точно знав, що у мене все вийде, навіть не можу пояснити, чому.

В який момент зрозуміли, що ваша кохана – саме ТА?

Кожен момент у житті не схожий на інший і щось у собі несе. Сукупність таких моментів – яскравих, природних, відвертих, щирих, в яких проявлялася саме ЇЇ сутність, довели, що ВОНА – саме ТА.

Що, на вашу думку, насамперед потрібно для гармонійних взаємин у парі?

Повага.

Як дружина ставиться до наявності у вас шанувальниць?

Вона не переймається шанувальницями.

У вас є донька. Наскільки активну участь берете у її вихованні?

Ми рідко бачимося з нею, і Танічка час від часу спить з моєю великою фотографією. А я – з її іграшками. Шкода, але робота така. В основному малу виховує дружина, але коли я вдома, то намагаюся якомога більше бути з донею, ходити на прогулянки, давати корисно-необхідну „татівську” інформацію. Таня – молодець, дуже швидко все сприймає, має хороший слух і відчуття ритму. Я би хотів, щоб вона в житті була позитивною й адекватною людиною, правильно реагувала на речі і мала все найкраще. Ми як батьки зі свого боку постараємося дати їй це найкраще, щоб донька мала змогу вибрати.

Багато світла даруєте своїм рідним?

Світла? Хотілося б більше дарувати. Буду намагатися.

А які родинні традиції шануєте?

Різдво, Великдень, Водохреща, дні народження, звичайно, багато інших. Також нашою родинною традицією є поїздки до Карпат, – взимку і влітку. Існує думка, що друзів ніколи не буває достатньо.

Якими критеріями ви керуєтеся, обираючи їх?

Я не шукаю й не обираю собі друзів. Якщо перейматися цим, то ніколи нікого не знайдеш. Друг з’являється сам собою.

Чи вважаєте ви себе „зіркою”?

Поки що ні. Я вважаю, що до „зірок” мені і нам, „Скаям”, ще досить далеко, і Слава Богу! Доки людина вміє сміятися над собою, доти їй „зіркова” хвороба не загрожує.

Назвіть гурти, яких стали для вас культовими.

Queen, The Beatles, The Doors, The Who і так далі.

З чим у вас асоціюється студентське життя?

Студентське життя – це свобода. Це найяскравіший період в житті кожної людини. Ти вже не малий і ще не дорослий. Це період „всього”!

Якими є ваші враження від участі в рекламних проектах?

Ой, повірте, це дуже складна і клопітка робота. Мені здається, що все вийшло нормально. Я досить довго працював над цим. Всі залишилися задоволеними. Але я хочу бути не рекламником, а музикантом.

Коли стався переломний момент у вашій творчості? З чим це пов’язано?

Це відбулося тоді, коли ми підписали контракт. „Все, – подумали ми, – ігри закінчилися”. До речі, переломні моменти тривають і досі.

Команда гурту С.К.А.Й. – це друзі чи колеги?

І друзі, і колеги.

Журнал «Тобі»

В номері: