Tobi потрібно це знати
RSS

Руслана: „Головний вибір схований у серці!”

Ірина Артемчук | 19 листопада, 2009 р.

ruslanaЯ дуже часто буваю за кордоном – концерти, зустрічі, записи на студії в Америці., але, незважаючи на це, завжди прагну якнайшвидше повернутися додому. Я дуже люблю Україну. Відчуваю міцний зв’язок з Батьківщиною. Щоразу рахую хвилини, коли мій літак нарешті сяде у Борисполі, – не можу дочекатися зустрічі з коханим чоловіком, батьками, друзями.

Так, життя за кордоном обіцяє гарну освіту, соціальні гарантії та стабільність. Але я думаю, що краще бути громадянином у власній країні, ніж емігрантом на чужині. Потрібно власними зусиллями будувати НОВУ Україну, враховуючи її великий потенціал.

У людини завжди повинно залишатися право вибору. Ми ж намагаємося бути демократичною країною. А тому, перш за все, держава повинна створити нормальні умови для життя своїх громадян, тоді кількість тих, хто їде шукати щастя деінде, значно зменшиться. Люди не повинні боятися за своє майбутнє і майбутнє своїх дітей.

Головний вибір схований у серці кожного: потрібно лише зазирнути туди і ти знайдеш відповідь. А ще – можна пожити в обраній тобою країні деякий час, і одразу зрозумієш, чи тобі там комфортно. Але не думай, що ТАМ на тебе хтось чекає, адже в більшості випадків ми для когось просто робоча сила без прав та свобод.

Люди їдуть, тому що в країні, де політики думають лише про власний гаманець, а не про своїх громадян, жити важко. Їдуть за кращою долею, кращим майбутнім. Але повертаються, бо відчувають тугу, бажання щось зробити для своєї країни, відчувають, що в їхніх жилах тече українська кров. Де народжувати і виховувати дитину – вибирати тобі. Але не можна забувати про власне коріння, про Батьківщину. Потрібно намагатися робити так, щоб щасливі діти народжувалися саме тут!

Журнал «Тобі»

В номері: